Home

‘De cloud is niet meer weg te denken uit het IT-landschap’

Twee boeiende dagen in het IT-wolkendek

Op 7 en 8 december 2011 vond de tweede editie van het Cloud Computing Congres plaats.Het thema van dit vakinhoudelijke congres was ‘Cloud Concreet’. In diverse lezingen presenteerden nationale en internationale topsprekers hun visie op de cloud en de manier waarop het IT-wolkendek zich gaat ontwikkelen.
 

Ron TolidoRon Tolido, Chief Technology bij Capgemini, verzorgde de openingskeynote en zette meteen de toon door te stellen dat de cloud niet meer te negeren is. Robert Whiteside, hoofd Enterprise Business in Groot-Brittanië en de Benelux bij Google, gaf een inkijk in de technologie en visie van Google. Rob Akershoek ging in zijn lezing dieper in op het beheer van cloud-omgevingen. Verder verzorgden Anko Duizer (Microsoft), Edmund English (Dell), Steve Anderson (Intel) en Simon Crosby (Bromium en ex-Citrix) boeiende lezingen.


Er was veel belangstelling voor het Clouddebat.Een speciaal georganiseerd Cloud-debat trok in de middag van 7 december veel bezoekers. Onder leiding van Art Ligthart (Ordina) discussieerden panelleden Anko Duizer (Microsoft), Hylke Visser (Oracle), Alexandra Schless (TelecityGroup) en Theo Slaats (Deloitte) met de zaal over de cloud. De belangrijkste boodschap van de deskundigen: We zijn er nog niet, er is nog veel werk te doen in de cloud.


De middag van 7 december was ingeruimd voor het jaarcongres van de Telecom Management Assiociation (TMA). Rob van den Dam (IBM) ging in op het geluid van een slimmere telecomwereld. De middag werd afgesloten met een boeiende case van het Antonius Ziekenhuis, dat in samenwerking met Vodafone en Dimension Data de smartphone en tablet hun intrede had laten doen binnen het ziekenhuis.

Verder vond in Mediaplaza boven de beursvloer het FttX Congres plaats waar de nieuwste glasvezelontwikkelingen de revue passeerden.

Congresnieuws

12 december - Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.
07 december - Een deskundig panel met uiteenlopende meningen over de cloud. Daarmee werd het eerste deel van het tweedaagse Cloud Computing Congres afgesloten. Een vermakelijk en interessant toetje.
07 december - De rol die de cloud speelt, gaat de komende tijd alleen maar toenemen. Dat zei Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, tijdens zijn openingskeynote tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres.
07 december - De cloud is niet meer te negeren en fungeert als breekijzer voor ontwikkelingen in het IT-landschap. Met die boodschap opende Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, de tweede editie van het Cloud Computing Congres op 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht.
21 november - Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en telecom kan een bezoek aan de vakbeurzen Cloud Expo NL en TelecomExpo 2011 niet overslaan. Deze gratis vakbeurzen worden gehouden op 7 en 8 december in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor gratis registratie en maak kans op een iPad 2.
17 november - Op 7 december vindt om 14.00 uur in de Marijke Gehoorzaal van de Jaarbeurs in Utrecht een interessant clouddebat plaats.
09 november - In een tijd waarin eisen aan zekerheid en continuïteit steeds groter worden, laat TelecityGroup graag samen met één van haar klanten, ICT Solution Provider Ctac, zien hoe een gespecialiseerd, carrier neutraal datacenter de cloud dienstverlener ontzorgt.Alexandra Schless van TelecityGroup legt u een interessante case voor tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres dat op 7 en 8 december in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.
03 november - Het programma van het FttX Congres in de Jaarbeurs Utrecht op woensdag 7 december is zo goed als rond! Met tal van sprekers uit verschillende sectoren belooft het een boeiende dag te worden. Het programma besteedt aandacht aan de uitrol en de kracht van nieuwe diensten bij de ontwikkeling van glasvezel.
Tijdens het congres worden ook de eerste Glaskaart van Nederland en de Glasmonitor 2012 gepresenteerd.
25 oktober - Steve Shakespeare, salesdirector bij Intel, laat tijdens het Cloud Computing Congres zijn licht schijnen over embedded security. Hij verzorgt tijdens het tweedaagse vakcongres een lezing over dit onderwerp.
24 oktober - Robin van Iperen spreekt op het Cloud Computing Congres dat op 7 en 8 december wordt gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. De Telecommanager van het Jaar spreekt in het gedeelte met als thema ‘Smart Telecom Management’.
21 oktober - ‘Met je hoofd in de wolken en je voeten op de grond…’ Onder de titel verzorgt principal platform strategy adviseur bij Microsoft Anko Duizer een lezing op het Cloud Computing Congres dat op 7 en 8 december in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden.
20 oktober - Theo Slaats, partner bij Deloitte, geeft in een plenaire sessie op het Cloud Computing Congres zijn visie op de cloud. Volgens hem bestaat de cloud als kant-en-klaar product niet en vereist het veel aandacht voordat er een degelijke oplossing staat.
19 oktober - Rob van den Dam gaat in zijn keynote tijdens het Cloud Computing Congres dieper in op het geluid van een slimmere telecomwereld. De Global Telecommunications Industry Leader van IBM opent het middagdeel op 7 december.
18 oktober - Victor Viveen verzorgt een lezing op het Cloud Computing Congres dat op 7 en 8 december haar tweede editie kent. Viveen spreekt in het gedeelte met als thema ‘Smart Telecom Management’ over de inzet van telecommunicatie bij de politie.
15 oktober - Edmund English, datacenterstrateeg van Dell, verzorgt een keynote op het Cloud Computing Congres. Dit vakcongres kent op 7 en 8 december haar tweede editie in de Jaarbeurs in Utrecht.
15 oktober - Wat zijn de gevolgen van de cloud voor de beheerorganisatie en welke processen en tools zijn er voor het beheren van de cloud? Rob Akershoek, consultant bij 2e2, geeft in zijn lezing op het Cloud Computing Congres de antwoorden.
14 oktober - Het programma voor de tweede editie van het Cloud Computing Congres is beschikbaar. De programmacommissie heeft een mix van internationale en nationale topsprekers op het gebied van cloud computing weten te strikken om hun kennis met de bezoekers te delen. Het programma is te vinden op de website van het congres.
13 oktober - Simon Crosby, voormalig CTO van Citrix en oprichter van Bromium, is één van de keynote sprekers tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres. Hij richt zich in zijn lezing vooral op wat de cloud teweeg brengt binnen de traditionele IT.
12 oktober - Voorstanders van de cloud beweren vaak dat cloudcomputing goedkoper is dan de traditionele IT-processen en -technieken. Klopt dit wel? Norman Lindsey, senior principal expert for cloud solutions bij Huawei, geeft antwoord op die vraag tijdens zijn lezing op het Cloud Computing Congres.
05 oktober - De manier waarop we werken verandert ingrijpend en maakt een interessante en snelle ontwikkeling door. Flexibiliteit, mobiliteit en productiviteit staan hierbij centraal. Robert Whiteside van Google Enterprise bespreekt Google's 100% visie en hoe bedrijven hiermee de vruchten kunnen plukken van de kansen die technologie ons biedt.

Nieuwsarchief

Photo's DW&BI Summit April 2014

Impression of the April, 2014 edition of the annual Summit on Data Warehousing and Business Intelligence in The Netherlands. Featured keynote speakers Claudia Imhoff, Colin White, Rick van der Lans and Mike Ferguson. (Photo's by Suzanne Klaver Fotografie.)
SK2_0187[1] SK2_0242[1] SK2_0282[1]
SK2_0214[1] SK2_0248[1] SK2_0298[1]
SK2_0233[1] SK2_0249[1] SK2_0299[1]
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >| 
Event Info

7 en 8 december 2011
Jaarbeurs Utrecht
secretariaat@array.nl
@AdeptEventsNL / #dwbisummit

Gelijktijdig met de beurs Cloud Expo NL wordt een spraakmakend congres met internationale topsprekers georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht.
Related events

 Release
Het vakblad voor software-ontwikkeling

 Java Magazine
Het vakblad voor softwareontwikkeling op het Java-platform

 Release
Onafhankelijk vakblad over software architectuur

 Adept Events
Seminars, workshops and conferences on IT and Business - IT alignment. Internationall...

 BI-Platform
BI-Platform is dé portal op het gebied van Business Intelligence

 Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie
Datavirtualisatie is de nieuwste data integratietechnologie. Toepassen van datavirtua...

Tweets
AdeptEventsNL Maakt de #cloud #applicatieintegratie makkelijker of moeilijker? Praktisch seminar, @guycrets http://t.co/tGcPoO6rjA #SOA #ESB #EAI 17 juni - 2 dagen geleden
AdeptEventsNL Microsoft invests Big Time in #BigData and #In-memory, http://t.co/TOBIeKWjMC. Get updated by @rick_vanderlans http://t.co/UfwD6oVX9B - 2 dagen geleden
AdeptEventsNL Integreren van cloud data, enterprise data en #bigdata met #DataVirtualization . Op 8 mei in http://t.co/XWY6oC8uB2 @AdeptEventsNL - 2 dagen geleden
AdeptEventsNL Lessons learned van de #modelleertechnieken van #UML en #SmartUseCases met @aahoogendoorn, 11 en 12 juni, http://t.co/GctpmVlWos #usecases - 2 dagen geleden
AdeptEventsNL How to design your #dw_architecture to support #operational_BI? Join @rick_vanderlans May 21-22, Hilversum, http://t.co/Njz40DvdBl - 3 dagen geleden
AdeptEventsNL #BigData loodst schepen Rotterdamse haven binnen - Computerworld http://t.co/m3eise2rRo. Meer toepassingen: http://t.co/UfwD6oVX9B - 3 dagen geleden
AdeptEventsNL Voorkom #integratiesilo's met #datavirtualisatie, middag-avondseminar met @rick_vanderlans, 8 mei, Hilversum, http://t.co/QU5IaATEvA - 4 dagen geleden
AdeptEventsNL Defining #Information_Strategy and implementing #Information_Governance w/ @JanHenderyckx, Hilversum,3 juni, http://t.co/lzRHiXsdNa - 8 dagen geleden
Platinum sponsor

Sponsor