Managen van cloud computing met Rob Akershoek

15-10-2011 - Wat zijn de gevolgen van de cloud voor de beheerorganisatie en welke processen en tools zijn er voor het beheren van de cloud? Rob Akershoek, consultant bij 2e2, geeft in zijn lezing op het Cloud Computing Congres de antwoorden.

Akershoek spreekt op de laatste dag van het tweedaagse vakcongres dat op 7 en 8 december in de Jaarbeurs in Utrecht wordt gehouden. Hij verzorgt een sessie in het gedeelte dat als thema ‘Cloud en Hosting’ heeft in de ochtend van 8 december.


“Cloudcomputing stelt aanvullende eisen ten aanzien van een aantal essentiële processen, zoals request fulfilment, release- en deploymentmanagement, configuratiemanagement en financieel beheer. Denk aan het monitoren van cloudomgevingen (bijvoorbeeld op security, beschikbaarheid en performance), het meten van gebruik, licentiebeheer, cloud request management, het bijhouden van de configuration management database (vastlegging van de cloudomgeving) en incidentmanagement (afstemming met de cloudleverancier),”stelt Akershoek. Naast spreker is hij ook dagvoorzitter van dit dagdeel.


Naast het congres vinden de vakbeurzen Cloud Expo NL en TelecomExpo 2011 plaats. Het Cloud Computing Congres wordt gehouden in een afgeschermd gedeelte van de beursvloer, zodat bezoekers ook hun licht op kunnen steken bij de specialisten die hun kennis en kunde op de vakbeurzen exposeren.


Klik hier voor meer informatie over het Cloud Computing Congres.

Klik hier voor meer informatie over de vakbeurs Cloud Expo NL.

Klik hier voor meer informatie over de vakbeurs TelecomExpo 2011.


Congresnieuws

12 december - Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.
07 december - Een deskundig panel met uiteenlopende meningen over de cloud. Daarmee werd het eerste deel van het tweedaagse Cloud Computing Congres afgesloten. Een vermakelijk en interessant toetje.
07 december - De rol die de cloud speelt, gaat de komende tijd alleen maar toenemen. Dat zei Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, tijdens zijn openingskeynote tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres.
07 december - De cloud is niet meer te negeren en fungeert als breekijzer voor ontwikkelingen in het IT-landschap. Met die boodschap opende Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, de tweede editie van het Cloud Computing Congres op 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht.
21 november - Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en telecom kan een bezoek aan de vakbeurzen Cloud Expo NL en TelecomExpo 2011 niet overslaan. Deze gratis vakbeurzen worden gehouden op 7 en 8 december in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor gratis registratie en maak kans op een iPad 2.

Nieuwsarchief

Photos DW&BI Summit April 2014

Impression of the April, 2014 edition of the annual Summit on Data Warehousing and Business Intelligence in The Netherlands. Featured keynote speakers Claudia Imhoff, Colin White, Rick van der Lans and Mike Ferguson. (Photo's by Suzanne Klaver Fotografie.)
SK2_0187[1] SK2_0242[1] SK2_0282[1]
SK2_0214[1] SK2_0248[1] SK2_0298[1]
SK2_0233[1] SK2_0249[1] SK2_0299[1]
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >| 
Event Info

7 en 8 december 2011
Jaarbeurs Utrecht
secretariaat@array.nl
@AdeptEventsNL / #dwbisummit

Gelijktijdig met de beurs Cloud Expo NL wordt een spraakmakend congres met internationale topsprekers georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht.
Related events

 Release
Het vakblad voor software-ontwikkeling

 Java Magazine
Het vakblad voor softwareontwikkeling op het Java-platform

 Release
Onafhankelijk vakblad over software architectuur

 Adept Events
Seminars, workshops and conferences on IT and Business - IT alignment. Internationall...

 BI-Platform
BI-Platform is dé portal op het gebied van Business Intelligence

 Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie
Datavirtualisatie is de nieuwste data integratietechnologie. Toepassen van datavirtua...

Tweets
AdeptEventsNL Wij tegen Zij in #Agile en #Scrum, http://t.co/mTuLXo0mTB - ongeveer 23 uur geleden
AdeptEventsNL Maakt de #cloud #applicatieintegratie makkelijker of moeilijker? Praktisch seminar, @guycrets http://t.co/tGcPoO6rjA #SOA #ESB #EAI 17 juni - 6 dagen geleden
AdeptEventsNL Microsoft invests Big Time in #BigData and #In-memory, http://t.co/TOBIeKWjMC. Get updated by @rick_vanderlans http://t.co/UfwD6oVX9B - 6 dagen geleden
AdeptEventsNL Integreren van cloud data, enterprise data en #bigdata met #DataVirtualization . Op 8 mei in http://t.co/XWY6oC8uB2 @AdeptEventsNL - 7 dagen geleden
AdeptEventsNL Lessons learned van de #modelleertechnieken van #UML en #SmartUseCases met @aahoogendoorn, 11 en 12 juni, http://t.co/GctpmVlWos #usecases - 7 dagen geleden
AdeptEventsNL How to design your #dw_architecture to support #operational_BI? Join @rick_vanderlans May 21-22, Hilversum, http://t.co/Njz40DvdBl - 7 dagen geleden
AdeptEventsNL #BigData loodst schepen Rotterdamse haven binnen - Computerworld http://t.co/m3eise2rRo. Meer toepassingen: http://t.co/UfwD6oVX9B - 8 dagen geleden
AdeptEventsNL Voorkom #integratiesilo's met #datavirtualisatie, middag-avondseminar met @rick_vanderlans, 8 mei, Hilversum, http://t.co/QU5IaATEvA - 8 dagen geleden
Platinum sponsor

Sponsor