De cloud fungeert als breekijzer

07-12-2011 - De cloud is niet meer te negeren en fungeert als breekijzer voor ontwikkelingen in het IT-landschap. Met die boodschap opende Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, de tweede editie van het Cloud Computing Congres op 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht.

Het eerste deel van dit tweedaagse congres had als thema ‘Cloud Concreet – Enterprise Solutions’ meegekregen. De cloud is absoluut geen hype meer en gaat de komende tijd een belangrijke rol spelen in IT-ontwikkelingen. “Het applicatielandschap rationaliseert, de cloud standaardiseert en versimpelt,” sprak Tolido in zijn openingskeynote.


Tolido sloot af met de verwachting dat de economische situatie een rol gaat spelen bij de overstap naar de cloud. “Onder de economische druk verdwijnen de drogredenen om de cloud te negeren. Cloud fungeert als breekijzer.”


Na Tolido was het de beurt aan Theo Slaats, partner bij Deloitte. Hij liet zien dat er geen kant-en-klare cloudoplossingen bestaan. Hij zei dat cloud computing meer is dan alleen het migreren van applicaties naar de cloud. “Je moet vandaag iets gaan doen, maar waar je zult eindigen is zeker nog niet te zeggen.”


Het slotakkoord van het eerste deel van het congres was voor Robert Whiteside, hoofd Enterprise Business bij Google. Hij gaf een kijkje in de manier waarop Google met de cloud omgaat. Onder het motto ‘Nothing but the web, a new model for IT’ gaf Whiteside zijn mening over de ontwikkelingen in de cloud. De manier waarop we samenwerken verandert. We zullen veel meer realtime samen doen en daarvoor toonde hij de technologie die Google daarvoor in huis heeft.


Congresnieuws

12 december - Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.
07 december - Een deskundig panel met uiteenlopende meningen over de cloud. Daarmee werd het eerste deel van het tweedaagse Cloud Computing Congres afgesloten. Een vermakelijk en interessant toetje.
07 december - De rol die de cloud speelt, gaat de komende tijd alleen maar toenemen. Dat zei Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, tijdens zijn openingskeynote tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres.
07 december - De cloud is niet meer te negeren en fungeert als breekijzer voor ontwikkelingen in het IT-landschap. Met die boodschap opende Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, de tweede editie van het Cloud Computing Congres op 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht.
21 november - Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en telecom kan een bezoek aan de vakbeurzen Cloud Expo NL en TelecomExpo 2011 niet overslaan. Deze gratis vakbeurzen worden gehouden op 7 en 8 december in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor gratis registratie en maak kans op een iPad 2.

Nieuwsarchief

Photo's DW&BI Summit April 2014

Impression of the April, 2014 edition of the annual Summit on Data Warehousing and Business Intelligence in The Netherlands. Featured keynote speakers Claudia Imhoff, Colin White, Rick van der Lans and Mike Ferguson. (Photo's by Suzanne Klaver Fotografie.)
SK2_0187[1] SK2_0242[1] SK2_0282[1]
SK2_0214[1] SK2_0248[1] SK2_0298[1]
SK2_0233[1] SK2_0249[1] SK2_0299[1]
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >| 
Event Info

7 en 8 december 2011
Jaarbeurs Utrecht
secretariaat@array.nl
@AdeptEventsNL / #dwbisummit

Gelijktijdig met de beurs Cloud Expo NL wordt een spraakmakend congres met internationale topsprekers georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht.
Related events

 Release
Het vakblad voor software-ontwikkeling

 Java Magazine
Het vakblad voor softwareontwikkeling op het Java-platform

 Release
Onafhankelijk vakblad over software architectuur

 Adept Events
Seminars, workshops and conferences on IT and Business - IT alignment. Internationall...

 BI-Platform
BI-Platform is dé portal op het gebied van Business Intelligence

 Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie
Datavirtualisatie is de nieuwste data integratietechnologie. Toepassen van datavirtua...

Tweets
AdeptEventsNL How to design your #dw_architecture to support #operational_BI? Join @rick_vanderlans May 21-22, Hilversum, http://t.co/Njz40DvdBl - ongeveer 13 uur geleden
AdeptEventsNL #BigData loodst schepen Rotterdamse haven binnen - Computerworld http://t.co/m3eise2rRo. Meer toepassingen: http://t.co/UfwD6oVX9B - 1 dag geleden
AdeptEventsNL Voorkom #integratiesilo's met #datavirtualisatie, middag-avondseminar met @rick_vanderlans, 8 mei, Hilversum, http://t.co/QU5IaATEvA - 1 dag geleden
AdeptEventsNL Defining #Information_Strategy and implementing #Information_Governance w/ @JanHenderyckx, Hilversum,3 juni, http://t.co/lzRHiXsdNa - 6 dagen geleden
AdeptEventsNL Visie: De strijd tussen de SQL-on-Hadoop engines is begonnen - BI-platform: http://t.co/dZ67t1zpBu - 7 dagen geleden
sagebiel Interview with @Claudia_Imhoff on #DataScience during http://t.co/v4RRqlm2WU in Amsterdam by @BIplatform http://t.co/LUNj6iHH3r #DWBISummit - 7 dagen geleden
AdeptEventsNL @Claudia_Imhoff @rick_vanderlans You're welcome and great timing. You should see the weather we're having right now ;-) - 8 dagen geleden
Platinum sponsor

Sponsor