De cloud is niet meer weg te denken uit het IT-landschap

12-12-2011 - Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.

Daarmee beleefde CloudExpo NL een succesvolle tweede editie. De vakbeurs voor alles op het gebied van Cloud Computing werd op 7 en 8 december gecombineerd met de achtste editie van de telecomvakbeurs TelecomExpo.

De grootste blikvanger was hoofdsponsor Huawei. De Chinese IT-dienstverlener sloot op 7 en 8 december een Europese tour af in Utrecht. Drie maanden lang trok Huawei door Europa met een truck vol met de nieuwste innovaties op IT- en telecomgebied. CloudExpo 2011 was de laatste halte van een succesvolle rondreis. De andere hoofdsponsors waren Dell en Intel, die eveneens een prominente plaats op de beursvloer innamen.

Naast de twee vakbeurzen vond in een afgesloten deel van de beursvloer voor de tweede keer het Cloud Computing Congres plaats. Het thema van dit vakinhoudelijke congres was ‘Cloud Concreet’. In diverse lezingen presenteerden nationale en internationale topsprekers hun visie op de cloud en de manier waarop het IT-wolkendek zich gaat ontwikkelen.

Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, verzorgde de openingskeynote en zette meteen de toon door te stellen dat de cloud niet meer te negeren is. Robert Whiteside, hoofd Enterprise Business in Groot-Brittanië en de Benelux bij Google, gaf een inkijk in de technologie en visie van Google. Rob Akershoek ging in zijn lezing dieper in op het beheer van cloud-omgevingen. Verder verzorgden Ano Duizer (Microsoft), Edmund English (Dell), Steve Anderson (Intel) en Simon Crosby (Bromium en ex-Citrix) boeiende lezingen.

Een speciaal georganiseerd Cloud-debat trok in de middag van 7 december veel bezoekers. Onder leiding van Art Ligthart (Ordina) discussieerden panelleden Anko Duizer (Microsoft), Hylke Visser (Oracle), Alexandra Schless (TelecityGroup) en Theo Slaats (Deloitte) met de zaal over de cloud. De belangrijkste boodschap van de deskundigen: We zijn er nog niet, er is nog veel werk te doen in de cloud.

De middag van 7 december was ingeruimd voor het jaarcongres van de Telecom Management Assiociation (TMA). Rob van den Dam (IBM) ging in op het geluid van een slimmere telecomwereld. De middag werd afgesloten met een boeiende case van het Antonius Ziekenhuis, dat in samenwerking met Vodafone en Dimension Data de smartphone en tablet hun intrede had laten doen binnen het ziekenhuis.

Verder vond in Mediaplaza boven de beursvloer het FttX Congres plaats waar de nieuwste glasvezelontwikkelingen de revue passeerden.


Congresnieuws

12 december - Een IT-landschap zonder cloud is nauwelijks meer voor te stellen. Dat bleek op 7 en 8 december uit het aantal bezoekers dat de vakbeurs CloudExpo NL bezocht. Ruim 1700 belangstellenden vonden hun weg naar de Utrechtse Jaarbeurs om zich te laten informeren naar de laatste ontwikkelingen uit het IT-wolkendek. CloudExpo NL bracht de belangrijkste spelers samen op een overzichtelijke beurs.
07 december - Een deskundig panel met uiteenlopende meningen over de cloud. Daarmee werd het eerste deel van het tweedaagse Cloud Computing Congres afgesloten. Een vermakelijk en interessant toetje.
07 december - De rol die de cloud speelt, gaat de komende tijd alleen maar toenemen. Dat zei Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, tijdens zijn openingskeynote tijdens de tweede editie van het Cloud Computing Congres.
07 december - De cloud is niet meer te negeren en fungeert als breekijzer voor ontwikkelingen in het IT-landschap. Met die boodschap opende Ron Tolido, Chief Technology bij Capgemini, de tweede editie van het Cloud Computing Congres op 7 december in de Jaarbeurs in Utrecht.
21 november - Wie op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud computing en telecom kan een bezoek aan de vakbeurzen Cloud Expo NL en TelecomExpo 2011 niet overslaan. Deze gratis vakbeurzen worden gehouden op 7 en 8 december in de Utrechtse Jaarbeurs. Klik hier voor gratis registratie en maak kans op een iPad 2.

Nieuwsarchief

Photo's DW&BI Summit April 2014

Impression of the April, 2014 edition of the annual Summit on Data Warehousing and Business Intelligence in The Netherlands. Featured keynote speakers Claudia Imhoff, Colin White, Rick van der Lans and Mike Ferguson. (Photo's by Suzanne Klaver Fotografie.)
SK2_0187[1] SK2_0242[1] SK2_0282[1]
SK2_0214[1] SK2_0248[1] SK2_0298[1]
SK2_0233[1] SK2_0249[1] SK2_0299[1]
 |<  < 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7  >  >| 
Event Info

7 en 8 december 2011
Jaarbeurs Utrecht
secretariaat@array.nl
@AdeptEventsNL / #dwbisummit

Gelijktijdig met de beurs Cloud Expo NL wordt een spraakmakend congres met internationale topsprekers georganiseerd in de Jaarbeurs Utrecht.
Related events

 Release
Het vakblad voor software-ontwikkeling

 Java Magazine
Het vakblad voor softwareontwikkeling op het Java-platform

 Release
Onafhankelijk vakblad over software architectuur

 Adept Events
Seminars, workshops and conferences on IT and Business - IT alignment. Internationall...

 BI-Platform
BI-Platform is dé portal op het gebied van Business Intelligence

 Agile Integratie van Enterprise en Cloud Data met Datavirtualisatie
Datavirtualisatie is de nieuwste data integratietechnologie. Toepassen van datavirtua...

Tweets
AdeptEventsNL Maakt de #cloud #applicatieintegratie makkelijker of moeilijker? Praktisch seminar, @guycrets http://t.co/tGcPoO6rjA #SOA #ESB #EAI 17 juni - 1 dag geleden
AdeptEventsNL Microsoft invests Big Time in #BigData and #In-memory, http://t.co/TOBIeKWjMC. Get updated by @rick_vanderlans http://t.co/UfwD6oVX9B - 1 dag geleden
AdeptEventsNL Integreren van cloud data, enterprise data en #bigdata met #DataVirtualization . Op 8 mei in http://t.co/XWY6oC8uB2 @AdeptEventsNL - 1 dag geleden
AdeptEventsNL Lessons learned van de #modelleertechnieken van #UML en #SmartUseCases met @aahoogendoorn, 11 en 12 juni, http://t.co/GctpmVlWos #usecases - 1 dag geleden
AdeptEventsNL How to design your #dw_architecture to support #operational_BI? Join @rick_vanderlans May 21-22, Hilversum, http://t.co/Njz40DvdBl - 2 dagen geleden
AdeptEventsNL #BigData loodst schepen Rotterdamse haven binnen - Computerworld http://t.co/m3eise2rRo. Meer toepassingen: http://t.co/UfwD6oVX9B - 3 dagen geleden
AdeptEventsNL Voorkom #integratiesilo's met #datavirtualisatie, middag-avondseminar met @rick_vanderlans, 8 mei, Hilversum, http://t.co/QU5IaATEvA - 3 dagen geleden
AdeptEventsNL Defining #Information_Strategy and implementing #Information_Governance w/ @JanHenderyckx, Hilversum,3 juni, http://t.co/lzRHiXsdNa - 8 dagen geleden
Platinum sponsor

Sponsor